Gezondheidsaspecten van zijden dekbedden

Gemiddeld acht uur per dag besteden we aan slapen. Meestal staan we hier niet bij stil, maar het is een van de belangrijkste momenten in ons leven. Een goede nachtrust is noodzakelijk. Je bent beter uitgerust, beter geconcentreerd en beschikt over meer levenslust. Zijden dekbedden kunnen hieraan bijdragen.

Anti-allergisch

De meest voorkomende allergie is huisstofmijtallergie. De huisstofmijt voelt zich prettig in een vochtige omgeving en een temperatuur van circa 20 °C. In elk dekbed vinden we een zone waar het circa 20 °C is, maar doordat een zijden dekbed zeer goed vocht opneemt en afvoert heerst er in het dekbed geen vochtig klimaat, zodat de huisstofmijt zich in een zijden dekbed niet prettig voelt. Verder zorgt de eigenschap “antistatisch” ervoor dat er geen stofontwikkeling in het dekbed plaats vindt wat zeer prettig voor carapatiënten is. Voeg daaraan toe dat zijde van nature hypoallergeen is en u hebt het ideale dekbed voor mensen met een hoge allergiegevoeligheid.

Gevoelige en droge huid

Zijde is een natuurproduct en bevat aminozuren. Deze helpen het vochtgehalte in de huid op peil te houden. Ook bevat zijde een proteïne genaamd ‘sericine’ waarvan proefondervindelijk is bewezen dat het zorgt voor een gladde en soepele huid. Uit onderzoek van dermatologen blijkt dat zijde een even goede uitwerking heeft op atopisch eczeem als een behandeling met traditionele zalf.
Verder is het zo dat zijde zeer glad is waardoor de huid minder weerstand ondervindt tijdens de slaap. Dit heeft als voordeel dat er tijdens de slaap minder huidrimpels ontstaan, waardoor het verouderingsproces van de huid vertraagd wordt. Dit is de reden dat veel bekende filmsterren onder zijden dekbedden slapen.

Minder transpiratie

Niet alleen de warmte die een dekbed geef is van belang voor een goede nachtrust, maar zeer zeker ook het vochtafvoerend vermogen is belangrijk. Want ’s nachts helemaal klam van het vocht wakker worden vind niemand leuk. Een zijden dekbed zorgt voor een zeer goede transpiratievocht afvoer tijdens uw slaap, doordat de zijde vezel wel 30 % van zijn eigen gewicht in vocht kan opnemen. Natuurlijk zijn er wel meer materialen die uitstekend vocht kunnen opnemen, maar alleen zijde zorgt er ook voor dat het vocht weer snel afgegeven wordt aan de buitenlucht. Hierdoor zullen mensen die ’s nachts erg veel transpireren hier minder last van hebben met als gevolg dat ze beter uitgerust wakker worden.

Verlicht gewrichtsproblemen

Patiënten die lijden onder ziektes als reuma en artritis hebben vaak baat bij een droge en warme omgeving. Door het vochtafvoerend en warmteregulerende vermogen zorgt zijde bijna altijd voor een optimaal slaapklimaat. Daarnaast is een zijden dekbed zeer licht van gewicht waardoor onnodig belasten van de gewrichten tijdens de slaap voorkomen wordt. Natuurlijk zorgt een zijden dekbed er niet voor dat de aandoening verdwijnt, maar met een zijden dekbed creëert u wel het meest optimale slaapklimaat.